Svi već znaju da period kada je Merkur Retrogradan donosi iznenadne kvarove kompjutera, auta, gubljenje telefona, zalutale mail-ove i poruke. Ugovori  se ne potpisuju, veze ne započinju, putovanja se odlažu, avioni nestanu misteriozno, uđemo u pogrešan autobus, kasni se na važne događaje, pošiljka se zagubi i dokumentacija se zakomplikuje. Tokom ovog perioda, možete imati problema sa komunikacijom, mogu se javiti nesporazumi.

Ali, mali broj ljudi zna da tog Retrogradnog Merkura možemo iskoristiti i za neke dobre stvari.

  1. VREME JE ZA ISTRAŽIVANJE I PLANIRANJE

Ovaj period treba da se iskoristi za istraživanje, idite duboko u komunikaciji, budite intuitivni i pokušajte da shvatite koja je svrha toga što radite. Preipitajte sebe ali i svoje odnose. Možete iskoristiti ovo vreme za prikupljanje informacija i planiranje. Ovo se odnosi na nešto što je važno za vas i vaš život. Razmislite o novom projektu, počnite dag a pripremate. Odredite svoje ciljeve u karijeri. Planirajte putovanje ili događaj. Sredite svoju administraciju, fioke ali I misli.

Retrogradni Merkur vam može pomoći da pronađete svoj mir, naučiće vas da živite ,,sada“ i ,,ovde” na najbolji mogući način.

  1. VREME JE DA SVOJE MISLI STAVITE NA PAPIR

U ovom periodu imaćete ogroman fokus na svoj um. Imaćete veoma jedinstven način razmišljanja i nećete biti površni. Pisanje poezije i predivnih tekstova će vam ići od ruke. Ako pišete knjigu, vreme je da dođete do poslednje stranice i napišete fenomenalan kraj. Napravite limunadu, utonite u svoj mir i u svoje misli i napišite svoju listu želja za narednih nekoliko meseci.

  1. PROŠLOST NAS ZOVE DA JOJ SE VRATIMO I DA REŠIMO SVE ŠTO SMO OSTAVILI NA POLA

Sada možete lako  uočiti neke greške u svojim postupcima. Takođe, dosta tajni, misterija i nerazjašnjenih stvari  će biti otkriveno. Ciklus Retrogradnog Merkura budi u vama moć da postanete svesniji sopstvenih obrazaca. Stvari koje ste izgubili i koje već duži period ne možete da nađete, sada će se iznenada pojaviti.  Ne započinjite ništa novo ali zato se obavezno vratite na staro. Stupite ponovo u kontak sa starim prijateljima ili se ponovo zaljubite u bivšeg partnera.  Ne započinjite sudske sporove, ali očekujte da će vam se zakazani rokovi odložiti ili da ćete napokon okončati započete slučajeve. Ne tražite nov posao i ne ulazite u rizike, već se potrudite da se vartite na nedovršeni posao i napokon ga okončate. Ponovite neki kurs ili ispite koji vam nisu išli baš glatko prošli put.

 

 

  1. NAPRAVITE PAUZU KADA JE ELEKTRONIKA U PITANJU

Ovo je lakše reći nego uraditi, zbog načina na koji danas funkcionišemo. Možda ste I poslom vezani za internet i mobilni telefon, pa je pauza od tih stvari nemoguća za vas. Ali, povezivanje sa prirodom bi vam jako prijalo, tako da potrudite se da bar za vikend odmorite glavu od elektronike.

Provedite neko vreme u prirodi, ugasite mobilni telefon…verujte, da nećete ništa propustiti. Ako je moguće, u nekim slučajevima napišite pismo rukom I pošaljite ga poštom, a ne email-om. Odmorite neko vreme od kompjutera i provedite gas a ukućanima i dragim osobama.

  1. PROŠIRITE SVOJU KUĆNU BIBLIOTEKU

Obradujte sebe novom knjigom. Pronađite kutak u svom dobu gde ćete moći da budete sami sa knjigom. Idite u park sedite na klupu, udobno se smestite u hlad na plaži, lezite na prostirku na lividi i čitajte. Kroz te tekstove možete doći do nekih odgovora, za pitanja koja vas već dugo muče. Možete pronaći ključ za vaše isceljenje.

  1. POBOLJŠAJTE SVOJE ODNOSE

Ako imate sukob sa nekim članom porodice, rođakom ili sa komšijom ne ustručavajte se da pružite ruku pomirenja. Ne plašite se da pokažite svoja osećanja, budite iskreni i prema sebi i prema drugima. Ako ste usamljeni, pozovite svoju simpatiju i odvedite je na piće gde ćete otvoreno razgovarati o vašem odnosu.

 

MERKUR je do 1. avgusta u  retrogradnom  hodu u znaku Raka. Do tada je potrebno da istražite šta možete da poboljšate u vašem okruženju i u vašem domu. Završite sve poslove po kući ili u svojoj bašti i posvetite se ukućanima. Najviše će ovu atmosferu osetiti osobe rođene u znaku Raka, Vage, Jarca i Ovna. Takođe, će biti dosta promena u bračnim zajednicama, biće dosta veridbi i planova za proširenje porodice.

Pogledajte u svoj horoskop. Ako u svojoj natalnoj karti imate svog natalnog Merkura Retrogradnog, onda je sada došlo vaših pet minuta, i ako vam se u ovom period desi maler…to je sigurno sa razlogom.

 

Share: