Dok traje ovaj tranzit konflikti koji se dešavaju verovatno su intenzivni. Protivnici vas vide kao agresivnu osobu koja je krenula da pobedi i osvoji. Znaju da nećete odustati i da je to neka vrsta inata. A kada bi vas priupitali zašto i kome terate inat, verovatno ne biste mogli da odgovorite. Jer, ta neka srž i ta neka želja za pobedom je duboko negde u vama…to je Pluton, on predstavlja tamu, on je simbolika nevidljivog i nedodirljivog a ipak mnogo snažnog. Unutrašnji sukob između ove dve planete u nama budi potrebu za opsesijom, strastima, svađama i borbom. Ali, kao i svaki aspekt i ovaj ima svoju dobru stranu…on nam daje snagu da ustanemo kada najdublje padnemo. Daje nam sposobnost da od siromaštva dođemo do bogatstva. Jer, sa ovim aspektom nema odustajanja, neka PROŠLOST nas gura sve jače i jače ka pobedi i uspehu.

ENERGIJA ovog aspekta može biti vrlo nemilosrdna i jaka, može odgovarati na naše postupke nasiljem. Zato je potrebno biti u balansu, ne dozvolitei da vas neka situacija ili osoba izbace iz takta. Neka vam FOKUS bude na ličnom uspehu.

Mars je u Raku, tutnje EMOCIJE, vuče vas neka energija…SILA…MOĆ…kao magnet vas privlači suprotna strana. To je slika Plutona koji je tačno preko puta Marsa. Gde vodi ta suprotnost? Da li je na toj drugoj strani lepše, bolje, sigurnije? Osećate da ne možete da se oduprete, lepo vam je, mada negde duboko u svojim mislima osećate tihe ali jako upozoravajuće zvuke ALARMA. Prvo šta se pitate je- da li će da boli? A, već u sledećem momentu imate osećaj u telu kao da vam na tren, ali onaj najkraći, ta bol prija. I onda ulazite u podrum gde se krije mrak, gde stanuje tišina i gde ustvari treba da pronađete sebe. Da li je tu tvoja SENKA? Da li si tu nekada davno potisnula svoj strah?……iiii, tako ako počneš da se zapitkuješ otićećeš duboko, vratićeš se u prošlost, u detinjstvo i u one najboljnije trenutke koje ti je život donosio.

Pluton je u Jarcu a Mars u Raku…slika rođenja, predaka, napuštenog možda spaljenog, opustošenog ili srušenog  doma…možda se sećate poplave, zemljotresa ili nekog nasilja. Eto, i slike detinjstva koje bilo turbulentno, nekoga ko viče i ko je agresivan. Zašto nas to i dalje boli? RANA je zarasla…ali bridi kao da je sveža. Mora da postoji način da je iscelimo…shvatamo da treba da se vratimo u onaj mračan i hladan podrum. Treba da pronađemo SENKU, u njenom dzepu se krije KLJUČ.

Ali, evo koliko god da se odupiremo opet se sećamo prošlosti, koliko god da se borimo sećanja naviru. Na jednoj strani je emotivni RAK, a na drugoj hladni JARAC.

Kod mene počinje da se odmotava klupko prošlosti…prisećam se svađe, možda ne moje ali mojih najbližih, a to često ume jako da nas zaboli. Sećam se i bolnice, ja mala, strah me je bilo od svega a jedini spas je bio u belom mantilu i oštrici koje sam se više plašila nego što je bolelo…i nekako sada kada je prošlo mnogo vremena spremna sam da to sve prihvatim kao nešto dobro. Nekako mi sada sve to liči na sliku REGENERACIJE, odjednom zaboravljam infuziju i iglu, odjednom vidim sebe u crvenoj haljini, vidim sebe kao borca koji je iz te bitke izašao kao POBEDNIK. Čega ste se vi setili?

Na trenutak smo zastali i udahnuli, ali iz nepoznatog razloga izdah nam je osvežio nova sećanja. Ljubav, da li je to bila ljubav? Ne…kada sagledamo  iz sadašnjeg ugla to je bila mladalačka strast i ludilo. Šta smo tada jurili, tražili i želeli da posedujemo? Zašto smo bili toliko gladni emocija, sigurnosti, nežnosti i poljubaca? Bože, da li su za sve to bili krivi hormoni? Svaki odlazak u rizik tada je bio ustvari naš pokušaj da se spasimo. Ali od čega? Verovatno od tadašnje sadašnjice, želeli smo promene, želeli smo nešto veće i moćnije. Svaki taj iskorak nama je ustvari doneo sadašnji uspeh. Hvala ti PROŠLOSTI!

Sada, u LAVIRINTU sećanja stigoh do najboljnije mrlje, sećam je se kroz maglu, jedva vidljivo…tog dana je neka viša sila obrisala moj stub na koji sam se naslanjala svaki put kada sam krenula da padam. Od tog oslonca sam stvorena i u svakoj mrvci te građevine je moja ćelija. Tog stuba sada nema i od tada mi uvek nešto nedostaje. Sada, često odem tamo, na to mesto, gde smo imali poslednji kontakt i gde sam rekla poslednje ZDRAVO. Najčešće odem kada želim da se poverim, i da nekome ispričam svoju tajnu…i priznajem bude mi lakše!

I dosta je više PROŠLOSTI, ne možemo je izbrisati ali je možemo PRIHVATITI. Da se vratimo na SENKU…ona je uvek tu…nikada nam neće pobeći i nikada se ne želi sakriti od nas. A znate zašto? Zato što je hrabra, ona je naše iskustvo i ona krije našeg vođu. Pluton je jaka ali nevidljiva energija, nju moramo da osetimo mirisom, dodirom i telom. Zato volim ASTROHEALIG, jer nam može dati snagu, probuditi u nama impulse koji nas usmere ka pozitivnoj strani ovog aspekta. Moćne sile u nama mogu probuditi želju da stignemo do još višeg CILJA.

ASTROHEALING, nas može uzemljiti i umiriti…pripremiti  nas za promene. Probudiće u nama energiju koja nas pokreće i daće nam hrabrost.

Zašto je važno da nas umiri kada je tranzit Marsa i Plutona aktivan? Zato što u ovom periodu možete biti napadni i impulsivni usled bujice preosetljivih emocija koje ključaju u vama. Možete iz besa napraviti prekid odosa do kojeg vam je ustvari mnogo stalo.

Tokom ovog tranzita osećate veliki talas fizičke energije, odlučni ste da postignete svoje ciljeve. Sada ste sposobni za veliku količinu napornog rada.  Vašoj energiji je sada potreban IZLAZ, pronađite ga kroz ambiciju. Imate preveliku želju za bogatsvom, uspehom i moći, možda ćete početi da koristite nepoštene i manipulativne taktike da biste dobili ono što želite.

Svaku opoziciju između planeta shvatamo kao poziv na borbu, ulazimo u klinč a nije nam baš jasno za šta se borimo. Jer, ta druga strana je nama nevidljiva, ona nas ustvari zove da joj se približimo i da je raskrinkamo.

Ovaj tranzit donosi zdrastveni problem, neku upalu ili povredu.

Budite oprezni kada ste u lošem okruženju i sa ljudima koji vam ne deluju poverljivo. Izbegnite sukob sa policijom, drugim uniformisanim licima i autoritetima.

Ovaj tranzit dolazi sa snažnim energijama, često aktivirajući u nama strast. Neodoljivu želju za posedovanjem, pripadanjem i blizinom. Ako izaberete da uđete u bitku u ovom trenutku, bilo bi bolje da ne idete sami i da potražite pomoć drugih ljudi. Takođe, često ćete se suočavati sa vašim slabim tačkama, to je izazov koji morate da prihvatite i da nastavite dalje. U vama se budi strast za postizanjem vaših najjačih želja.

Ima li ovde pobede?…naravno da ima. Ali ne sa lakoćom, već kroz naporan rad. Marsova snaga i Plutonova neumorna odlučnost vas sada mogu pokrenuti jače nego ikad, jer javlja se onaj INAT, koji želi da ispuni onaj prazan deo vas.

I na kraju, kada ubrzo aspekt prođe, shvatamo da smo sada mi ta SENKA. Da smo je ZAGRLILI i da smo se stopili sa njom. Sada kada smo odrasli jasno nam je da je ona naš STUB na koji se uvek možemo osloniti.

 

 

Share: