Kad god prolazimo kroz period promena, ili kad imamo važna planetarna dešavanja, prirodno je da se osećamo uplašeno, osetljivo i uzbuđeno. Ako ste već osetili nelagodu ovi saveti vam mogu pomoći da se trgnete i uradite najbolje moguće stvari za vas. Ako osetite ponekad anksioznost kada je puno ljudi oko vas, ako bez razloga padnete u depresiju to je znak da vam je pala energija i da je morate podići.

1. BUDI MINDFULL, ili jednostavno rečeno budi SVESTAN. Jedna od MINDFULNESS vežbi koja je najdelotvornija a traje samo nekoliko minut je kratka meditacija. To možete uraditi uvek OVDE i SADA…..Fokusirajte svoje misli na disanje. Udahnite, izdahnite,ponovite to nekoliko puta. Udahnite i kada izdišete opuštajte svoje telo od glave pa sve do stopala. Skenirajte svoje telo, obratite pažnju na svaki deo pojedinačno. Primetite da li osećate negde bol, da li vas guši, da li imate nervozu u stomaku, bol u leđima i tako redom. Gde god primetite nešto, udahom i izdahom pokušajte da se tog neprijatong osećaja oslobodite. Osvesti to da je sadašnji trenutak samo jedan kratak momenat, da ste vi opušteni, odmorni, da su vam misli ispunjene novim lepim idejama. Svu lošu energiju smo izdahnuli a belu čistu kosmičku energiju udahnuli i ispunili sa njom svaku čeliju svoga tela. Nabavite neku ogrlicu , narukvicu ili jednostavno vežite končič oko ruke, neka vas on često u toku dana podseti da treba da budete MINDFULL. Neka vas tada podseti da izmeditirate i skenirate svoje telo.

2. OTVORITE SVOJU SRČANU ČAKRU I PLANETU MESEC. Mesec je naša najličnija planeta, vezujemo je za ovu čakru. Postavka našeg Meseca u natalnoj karti nam govori o našem najranijem detinjstvu, o našoj majci, trudnoći o našoj psihi. Sve što uradimo u životu ima Mesec kao osnovu. Naše ideje i vizije bez Meseca su prazne i bez duše. Srčana čakra je centar naše energije, ona balansira donji fizički deo(donje 3 čakre) i duhovni deo(gornje 3 čakre). To je mesto odakle osećamo istinsku i bezuslovnu ljubav. Kada nam je Srčana čakra otvorena bliski smo sa sobom, pa onda i sa drugima. Umemo da se radujemo i da volimo. Sa njom smo saosećajni i brižni. Mescom umemo da otvorimo sopstvenu dušu, da se poverimo nekome i da budemo bliski sa nekom osobom. Naš zadatak je da oko Meseca spustimo zidove i da naučimo da primimo ljubav, kao i da je damo. Zagrljajem, rečima možemo osetiti kako se naš Mesec spaja sa Mesecom druge osobe. Duše nam se tada razumeju, prepoznaju se. Kada naš Mesec ojačamo spremni smo za svaku promenu. Naše odluke su jasnije i naše ideje brže i kvalitetnije realizujemo.

3. MINDFULNESS nas spaja sa prirodom. Kada se osećate ekstra osetljivi i razdražljivi pobegnite negde na planinu. Šetajte i zapažajte stvari oko sebe. Mi smo deo prirode, moramo da svakodnevno uživamo u njoj i da je osećamo. Tu nam pomažu Mindfulness vežbe. Na primer dok šetate primetite boje oko sebe, osetite mirise koji se šire oko vas, priđite drvetu pa ga dodirnite. Treba da upotrebite sva čula kako bi ste uživali potpuno. Odlazak u prirodu je savršen lek za mnoge stvari. Praktikujte MINDFULNESS ŠETNJE tako ćete aktivirati planetu Jupiter koja će vam pokrenuti optimizam i izobilje.

4. AFIRMACIJE, čak i kada ste u javnosti izgovarajte ih slobodno. Na taj način aktivirate svoju planetu Merkur i grlenu čakru. Osećaćete se onda hrabro i spremni ste za promene. Izgovaranjem afirmacija potiskujete stidljivost i strahove. Grlena čakra je kanal za razmenu ideja. Tada se radujemo promeni. Naš Merkur traži od nas da se izrazimo rečima ili pisanjem, traži od nas da imamo dobru komunikaciju sa ljudima. Jer fina komunikacija je osnova dobrog odnosa sa partnerom, porodicom, kolegama i svima ostalima. Evo nekoliko afirmacija:
*Verujem u sreću
*Radujem se ovom danu
*Uživam u istinskoj ljubavi
*Zdrava sam i to je velika sreća
*Radujem se promeni

Share: