Devica je zemljani znak. Prvi neki utisak o njoj koji steknete je da bas nije preterano vesela, više deluje ozbiljno i hladno. To je zato što stalno nešto razmišljaju i često sebe preopterete glupostima, pa se i nesete da treba da se nasmeju. Njima je u glavi samo da slučajno nešto ne zaborave.  Teško umeju da se opuste, one su stalno u nekim obavezama.

Željni su da uče i da šire svoje znanje, pa ih često možete videti na raznim kursevima i radionicama. Upušta se slobodno u razgovor samo u onim temama u kojima je sigurna da sve zna. Kada nešto čak i solidno zna ona se povlači, čuti kao da ništa ne zna o tome ali ipak pažljivo sluša i sve upija.  Snalžljive  su i imaju oštro oko, ponekad i previše. Vide često i ono što im ne treba pa se time opterete i to im naruši mir.

Kada počnu da sumnjaju u nešto, tu im nema pomoći, pa kad počnu da rešetaju pitanjima očekuju 1000 odgovora. Glume neke detektive. Tada drugima postaju dosadne i naporne. Čak, kada ih uhvate te bubuce postaju dzangrizave i sitničave, tada vam je bolje da se bar neko vreme sklonite od njih jer će vas ubiti i psihički i fizički. Device što umeju sebi da zakomplikuju zivot pa to niko drugi ne ume tako. One sebi postave milion bespotrebnih pitanja i na to imaju samo polovične odgovore ostatak odgovora je sumnja koja se budi u njima. Često uopšte ne vide suštinu problema pa tako odlutaju u pogrešnom smeru.

Device najčešće srećemo  prosveti i uslužnim delatnostima. One imaju jarku želju da o nekome brinu, kao da time hrane svoju dušu. Vole da pomognu pa se pronalaze u medicinskim delatnostima, poput farmacije, laborant, dijetičar, medicinska sestra i drugo. Bave se hranom i ishranom. kao i zanimanjima gde se nešto popravlja, časovničar ili šnajderka. Viši nivo su obično inženjeri, hemičari i fizičari.  Jedino rad moze da ih regeneriše, treba da imaju svoju svrhu da bi bile zadovoljne i srećne.  Studije im dosta pomažu da počnu više da cene sebe. Ono što rade rade perfektno. Zanimanja gde spretnost dolazi do izražaju su ono gde se oni pronalaze. Na poslu su cenjeni, dobre su kolege i ne beže od rada.

Vole novac, i to onaj koji sami zarade. Skromne su i znaju gde im je mesto, jer čvrsto stoje na zemlji. Vredne su i retko kada ćete sresti Devicu koja nema posao. Često se pronalaze u nekom hobiju, jer one vole da budu praktične i plus imaju vešte ruke. Jednostavno, one maltene skoro sve mogu da nauče da rade.

U mladosti dosta može da ih sputava njihova stidljivost. Tek kada steknu samopouzdanje postaju hrabrije i smelije.

Život Devica nije ni malo lak, izgledaju cool i da se kontrolišu, nažalost ovo je nervozan znak i lako se uznemire. Preosetljive su na kritike.

Osećanja i odnosi kod njih su umereni i na distanci. Sve više od toga je već rizik da odnos postane turbulentan pa se tada lako i brzo udalje, jer ne vole one da se svađaju i ne vole spletkarenja. Vole miran život i umeju da uživaju u samoći.  Inače, su mnogo dobri prijatelji, mnogo dobro čuvaju tajne a još bolje umeju da vas saslušaju.

Pošto je zemljani znak okrenuta je materjalnoj sigurnosti. Ne želi ona bogatsvo, ona samo želi da se oseća sigurno. Manjak novca je uvlači u brige i strahove.

 

Slično je tako i ljubavi. Nije previše strasvena več je zaljubljena svim srcem u svog partnera koji joj pruža osečaj sigurnosti na svim poljima. Čim negde zaškripi ona gubi veru da ta veza može da traje. Postaje kritična i skeptična.

Retko kada su spontani. Osećanjima ostavljaju malo prostora, uvek im je nešto drugo važnije. Pa čak često umesto da se opuste u šetnji sa partnerom one sede i prave svoje planove. Malo ih vadi to što su poslušne pa ako imaju kvalitetnu osobu pored sebe slušajući njene savete mogu sebe brzo da menjaju na bolje.

Vode računa o svom zdravlju, nekada čak sa dozom hipohondrije. One idu uredno na sve kontrole i na preventivna ispitivanja, to ume ponekad da bude i opravdano jer su često osetljivog zdravlja.  Često imaju svoju kućnu apoteku ili čak većinu lekova nose u svojoj tašni. Psiha im je osetljiva. Usporen rad creva i najčešće imaju probleme sa stomakom.

Vole svoj dom i porodicu i skoro pa su savršene domaćice.

 

Share: