Bahove Cvetne esencije su preparati napravljeni od biljaka namenjeni našim emotivnim i mentalnim stanjima. Korišćeni su prelepi cvetovi, trave i drveća,  Napravljeni su metodom osunčavanja i metodom kuvanja. Dr Edvard Bah ( Edward Bach, 1886-1936 g. Wells, UK ) je bio lekar internista, patolog, bakteriolog, istraživač i homeopata. Oboleo je od karcinoma i kolege mu nisu davale više od tri meseca života. Tada se u  potpunosti posvetio svojoj ideji da medicini podari sistem lečenja koji će biti jedostavan ali efikasan i gde će se lečiti ljudi kao individue a ne simptomi. Smatrao je da je prirodno stanje ljudskog tela da bude zdravo.

 

Bahove cvetene esecije uticu pozitivno na nas menjajući nam sledece:

* Iscrpljenost i gubitak volje za akcijom

* Povučenost i usamljenost

* griže savesti i kajanje

*anksiozna stanja i preterane brige, depresiju

*za uporne proganjajuće misli

*za nesanicu

*za ljubomoru, zavist, zlobu, ogorčenost

*ukazuje na putokaz kad ste izgubili smisao života

*za slomljena srca

*za one koji skrivaju unutrašnju patnju ispod lažnog osmeha

*trudnicama i umiruju bebe i decu

*za alergije i posle operacija

 

Zadatak Bahovog praktičara je da pomogne klijentu da osvesti svoje stanje. On tako bolje upoznaje sebe i lakše dolazi do rešavanja svojih problema. To je jedan holistička metoda koja se dosta koristi u Svetu, smatra se komplementarnom metodom jer podrazumeva slobodno uporedno korišćenje lekova iz klasične medicine.

 

Dosta je važno da čovek spozna samog sebe sa svojim nedostacima, manama, vrlinama, strahovima i kada to osvesti sledeći korak je razbijanje blokada i probijanje ka nekom novom cilju i napredovanju. Jer uvek može da nam bude lepše, bolje i uspešnije. Korišćenje  Bahovih preparatia može nam pomoći da steknemo MUDROST i da se sa ličnim i životnim preprekama konstruktivno suočimo. Te prepreke su strah, ljubomora, posesivnost, usamljenost, očaj, nestrpljivost, preterana brižnost, pesimizam…itd.

Pomažu nam da negujemo pozitivne osobine: ljubav, mir, mudrost, opraštanje, hrabrost, zadovoljstvo…itd.

Cilj terapeta je  da Vas oslobodi strahova i trenutnih blokada da možete da idete kroz život opuštenije i hrabrije i tako postignete velike uspehe na svim životnim poljima.

 

Terapija Bahovim kapima obzbeđuje da delujemo na uzrok umesto na posledice svojih stanja i raspoloženja. Zato daje trajne, umesto privremenih rezultata. Kapi su potpuno prirodne i mogu ih koristiti i deca i odrasli i nemaju kontraindikacije, jer ako nemaju na šta da deluju, samo će proći kroz naš organizam.

Dokazano je da je nasa fizička bolest samo slika naše emotivne disharmonije. Zato je potrebno da emotivno ostanemo zdravi, korišćenjem  Bahovih kapi delujemo na našu unutrašnju neravnotežu pretvarajući je u ravnotežu. Bahove kapi su namenjene za rast i razvoj ličnosti zato proizila da podstiću i fizičko zdravlje.

Bahovi cvetni preparati podeljeni su u 7 grupa. Karakteristike ovih 7 grupa su sledeće :

  1. 1. Za one koji pate od strahova
  2. Za one koji pate od nesigurnosti
  3. Usamljenost
  4. Utučenost ili očaj
  5. Za one koji su preosetljivi na ideje i uticaje drugih
  6.  Preterana zainteresovanost za dobrobit drugih
  7. Za nedovoljnu zainteresovanost za lični napredak

Stres je okidač mnogih bolesti, naše telo sve pamti i svaka situacija koja nas uznemiri ostavi ožiljak u našoj duši. Ti ožiljci su nevidljivi jedan kratak period, a onda jednog dana počinju da budu vidiljivi u kroz razne bolesti. Kao preventivu možemo koristiti Rescue Remedy-to je lek prve pomoći i poželjno je koristiti ga kad god postoji izloženost velikom stresu, da bi se on neutralisao i tako možemo izbeći njegove štetne posledice.

Rescue Remedy je najpoznatiji medju Bahovim cevtnim preparatima koristi se za urgentne situacije, za prvu pomoc. poznat je kao Spasitelj jer deluje u sledećim situacijama:

*   u urgentnim situacijama

*   u svim situacijama kada je potrebno ostati pribran

*    za iznenadne krize i vanredne situacije i svakodnevne neprilike, počev od nervoze zbog manjka vremena, gužve u saobraćaju, večitog kašnjenja, višečasovnog čekanja kod lekara, u pošti itd.

*   pri  jakom fizičkom bolu i kod osaba koje su bez svesti

*   kod beba koje plaču a ne zna se uzrok

*   kod svih ankcioznih i stresnih situacija

Afbeeldingsresultaat voor bach druppels

             Kako izgleda konsultacija sa Bahovim praktičarem

 

Iz razgovora sa Vama terapeut  dolazi do suštine Vašeg problema. Čisteći sloj po sloj on odlazi sve dublje i dublje, onoliko koliko je potrebno da klijent shvati i ohrabri se za promenu.

Konsultacija sa Bahovim praktičarem traje od sat do sat i on Vam prepisuje odgovarajuću kombinaciju preparata koja je napravljena samo za Vas. Kombinacija je u flašici od 30 ml i pije se uvek po 4 kapi na ili ispod jezika, najmanje 4 puta na dan, ukoliko se sa terapeutom ne dogovorite drugačije.

Share: