Planeta Saturn nas uči da budemo strpljivi i istrajni.

Moramo da ga volimo, i da probamo da uživamo u samoći jer jedino tako i tad možemo postati prijatelji sa njim. On nam budi onaj  impuls nemoći u nama, ali to stvarno na kraju može biti pozitivna stvar za nas. Saturn uvek ume da nagradi naš znoj,  naporan rad, naše suze i prazninu u duši. Možda se i on plaši nas pa uvek prvo reaguje grubo,  prvo nas uvuče u tunel straha, tuge i samoće. Koliko sam samo suza pustila kad god bi mi tranzitirao neku planetu, ali, iskrena da budem, volim ga jer sve posle njega više nije isto, sve je lepše i sigurnije.

Verujem da je svako od vas imao bliski susret sa Saturnom.
Sad, dok je retrogradan, sve do septembra iskoristite ga da promenite sledećih 7 stvari kod sebe pogotovo u oblastima kojima vam on vlada u vašoj natalnoj karti(pogledajte u kojoj kući vam se nalazi Natalni Saturn i kroz koju kucu Vam prolazi Tranzitni Saturn):

1.VAŽNO JE DA POSTAVITE GRANICE I DA NEMATE STRAH DA KAŽETE NE
Koliko god da volite da ste najbolji na poslu koji radite, priznajte da je jedan od najgorih momenata možda upravo onaj kad ste na odmoru, a šef vam pošalje poruku da ipak morate da počnete da radite ranije od onoga što je bio dogovor. Takođe, isto se osećate i kad prijatelji počnu da iskorišćavaju vašu dobrotu. Porodici ste uvek na usluzi, to je lepo, ali gde je ipak tu vaše slobodno vreme? Retrogradni Saturn će vas naučiti da postavite granice, što je jako dobra stvar. Često se plašimo da kažemo NE. Sa Saturnom ćemo jasno definisati šta je i koliko prihvatljivo u našem životu. I tako ćemo početi da trošimo energiju na ono što nam je stvarno potrebno i što prija našoj duši. Iskoristite ovaj period da  razjasnite sebi šta treba dozvoliti drugim ljudima i dokle je granica.

2. ANKSIOZNOST
Dok je Saturn Retrogradan osećaj nesigurnosti i uznemirenosti za nijansu je jači nego inače. Uvlači vas u strahove, fobije i brige i tako u vama budi nit napetosti, a to onda sa sobom povlači uznemirenost i napad anksiznosti. Imaćete susret sa događajima koji će probuditi nestrpljivost u vama. Suprostavite se tako što ćete biti hrabri, pogledajte svoj strah u oci, u tim teškim trenucima se budite jači nego ikad i verujte u sebe, anksiznost će pobeći, sve će se pretvoriti u pepeo iz kog ćete izaći kao pobednik.

3. KARMA
Ako verujete u Karmu Retrogradni Saturn će samo to pojačati. Ne zovu ga za džabe GOSPODAROM KARME. U ovom periodu imaćete osećaj da Vam ništa ne ide od ruke. Iako se pouke sa tranzitnim Saturnom osete na grub i bolan način, on uvek na kraju ispadne fer učitelj. Umesto da bol i tugu gledate kao kaznu, ovu lekciju treba da živite i osetite srcem. I tako duboko zavirite u svoje greške i obećajte sebi da ih više nećete ponoviti.

4. DOŠLO JE VREME DA ODRASTEM
Retrogradni Saturn želi da prihvatite odgovornos,t bilo da se radi o braku, trudnoći, poslu ili nekom događaju koji vam je totalno promenio život i naterao vas da se povučete i usporite svoj tempo. Bićete prisiljeni da preko noći odrastete. Pogotovo ako imate između 27 i 30 godina, morate da shvatite da ste postali odrasli, muškarac ili žena.

5. PROMENITE PRAVAC SVOG ŽIVOTA
Dok je Retrogradni Saturn preispitajte sebe gde ste trenutno, dokle ste stigli, šta ste započeli, na šta ste se vratili. Da li ovaj odnos u kom ste dobar za vas? Da li se osećate zarobljeno? Da li vas nešto stalno vraća na nešto iz proslosti i kao da ste ostali vezani i pomalo nepomični. To može da bude dijeta, stara ljubav, posao koji vas opterećuje, teretana, bolne emocije itd. Razmišljajte o tome šta biste voleli da promenite. Uvek možete početi iz početka. Uvek. Univerzum će vas podržati obasipajući vas zvezdanom prašinom koja će vas učiniti svemoćnom vilom. Ja verujem u vile, volela bih da ih i vi smatrate najboljim prijateljima, jer sa njima je sve lako i čarobno.

6. ORGANIZACIJA JE POLA POSLA
Zašto svaki dan da izgubite pola sata na traženje ključeva ili možda ččak auta(ako zaboravite gde ste ih parkirali). Dok je Saturn Retrogradan idealno je vreme da da napravite svoj plan. U vezi čega će to biti, odlučite sami. Možda smislite svoj nov PLAN ishrane il cele nedelje na primer. Odredite kad idete u šetnju, kad u kupovinu, u kom periodu sređujete kuću i idete u provod sa prijateljima. Glava će Vam biti rasterećenija pa nećete biti rasejani i sve ćete lakše i kvalitetnije odraditi. Dobro je što stvarno može da se promeni nešto što nam ne ide i uvek se može promeniti sopstvena osobina koja nas izluđuje.

7. NAPOKON STAVITE SEBE NA PRVO MESTO
Ako osetite pritisak Retrogradnog Saturna, usporite i slušajte, jer jedna od poruka je da treba da počnete da brinete o sebi. Vi ste sebi najveći prioritet. Ne, to nije sebičnost. Morate da fokusirate svoju pažnju i  želje i tako uživate i na poslu i u odnosima. Saturn voli disciplinu i odgovornost, tako da i svoje zdravlje shvatite kao nešto što je najvažnije. Uozbiljite se i učnite svoj um i svoje telo rekom nežnih emocija u koritu koje je stameno i neuništivo, jer  ste upravo vi pokretač svih događaja oko vas, slikar ste koji svaki dan naslika svoju porodicu i dok slikate vi čarobnom četkicom iz sebe prenosite LJUBAV na vašu decu, muža, roditelje, prijatelje pa čak i na slučajne prolaznike, zato je važno da baš sebi budete na prvom mestu, jer ako ste vi srećni i svi oko vas će biti srećni sa vama.

Share: